תכנון רצף ססגוני
כאשר מדובר במרפסות, הרי שהאדניות משחקות תפקיד מרכזי. אבל אם מדובר ב,תכנון גינה, אפשר לשלב גם עצי פרי למכירה מכל משתלה. בצורה זו אפשר לגוון עוד יותר את ססגוניות הפריחה. צמחים לגדר חיההמאופיינים בעלווה ירוקה ועמידה במשך כל השנה הם גולת הכותרת, אך יש לברר באשר ל”תקופת התרדמת” שבו הצמח נראה “מת” אבל עדיין חי. אלה יפרחו בזמנם, אבל לא יספקו בהכרח את הירוק המתמשך.
צמחים רב שנתיים – דוגמאות
הבוגנוויליה ירוקה במשך כל השנה ומספקת פריחה שוקקת במיוחד בעונה החמה, מהאביב ועד לסתיו. היא אמנם אינה שייכת בהגדרתה לרב שנתיים, אבל מתנהגת כך. היא נחשבת למטפס הפורח למשך הזמן הארוך ביותר, אבל חשוב לציין כי כאשר פריחתה נושרת, היא מהווה מקור ללכלוך הדורש תשומת לב. מתאים ביותר להקמת גינות
היערה היפנית פורחת לקראת הקיץ, וגם היא שומרת על מראה ירוק במשך כל השנה. הפריחה הצהובה והלבנה מספקת ריח נפלא. חשוב לגזום אותה בסוף החורף, גיזום משמעותי, ולזכור שלאחר שלוש שנים של צמיחה, היא תפרח יותר ככל שכמות המים תקטן (גם היערה אינה כלולה בהגדרה הקונבנציונלית כצמח רב שנתי, אבל שוב, התנהגותה מאפיינת קבוצה זו, וזה מה שחשוב). צמחים רב שנתיים מובהקים: חרציות, יהודי נודד, פוקסיה, אוזן ארי אפריקני, מרווה, חבלבל, רוסליה והרשימה עוד ארוכה, אשר בעזרתם תוכלו ליצור גינות קטנות מעוצבות.
טיפים להצלחה בגידול צמחים ביתיים
מי שאוהב את זה – אוהב את זה. צמחי בית מהווים מקור לתחושה נעימה, לשמחה בלב, לירוק בעיניים ולשלווה. ההצלחה בגידול צמחים ביתיים נובעת מסיבות שונות, וכמה טיפים יכולים לסייע בשמירה על עלווה ירוקה ופריחה ססגונית לאורך זמן, שתוסיף לחווית עיצוב הגינה לבד.
מאיפה הגיע הדייר החדש?
חשוב לבדוק את מקור הצמח, ואין הכוונה מאיזו משתלה הוא הגיע אלא מהי סביבת המחייה הטבעית שלו. תנאי המחייה המוכרים לו מסביבתו הטבעית הם אלו המתאימים לו ביותר, ולכן תחקיר קטן רק יועיל. שאלו את צוות המשתלה או בררו ברשת האינטרנט. נסו לספק לדייר החדש את הסביבה המוכרת לו מילדותו.
ישנם כל מיני סוגי צמחים לגינה לדוגמה, צמח טרופי ישמח לריסוס מים מדי פעם ויעדיף מקום מוגן משמש, חמים ומואר (חדר הרחצה יכול לשמש עבורו פתרון מוצלח בעונת הקיץ), אבל קחו בחשבון כי קיימים צמחים טרופים שונים, ולכן התנאים גם הם משתנים. חשוב לבדוק לגבי הצמח הספציפי שעשה עלייה לביתכם.
עציצים זקוקים לא רק לאהבה
השקיה נכונה מבוססת על תערובת מתאימה של מים ואוויר באדמה. הצפת מים אינה מאפשרת לבועיות האוויר להישאר, והצמח אינו יכול לספוח אוויר ולכן עלול לנבול. אבל חשוב לדעת כי השקיה נכונה היא השקיה בעודף ולא בחוסר, וזאת משום הצורך לאפשר למים לחלחל למטה, אל התחתית. החלחול והוצאת המים העודפים מאפשרת שטיפה של האדמה ממלחים, זאת בהנחה שפתחי הניקוז חופשיים כי העציץ עצמו הינו בעל זיזים קטנים המאפשרים לו לעמוד על התחתית בעוד המים זולגים ללא הפרעה. השקיה בצורה זו והמתנה עד אשר האדמה שוב תהיה יבשה, מעודדת את הצמח לפתח שורשים כדי לאתר את המים.
חשוב לרוקן את צלחת ניקוז המים. צמחים ביתיים אינם אוהבים את המליחות המצטברת במים “היושבים” בצלחת עציצים. יש הממליצים להימנע מצלחות כגון אלו בשל כך, אבל ניקוזם מעת לעת מאפשר שימוש בטוח לצמחים ויעיל מעשית. אפשר למלא את הצלחת באבני טופ או בחצץ דק כדי למנוע את המגע עם המלח, ולספק בו זמנית מראה אסתטי וייחודי לעציצי הבית.